ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΑΜΜΟΥ

6ο Φεστιβάλ της Άμμου στην παραλία Κομμός στο Ηράκλειο

Άλλο ένα φεστιβάλ, το πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, λόγω των συνθηκών, έγινε ανάμνηση. Όπως πάντα μαγική. Ευχαριστούμε όλες και όλους που βρέθηκαν εκεί και ειδικά τον μουσικό και ηθοποιό Μελαχρινό Βελεντζα και την κοινωνική αγωνίστρια Έφη Λατσούδη. Ο πρώτος μας αφηγήθηκε ένα διήγημά του, έπαιξε πιάνο και μας έδωσε μια ιδέα για ένα πολύ φιλόδοξο διαδραστικό πρότζεκτ που ετοιμάζει. Η δεύτερη μας μίλησε για το προσφυγικό με τον τρόπο που μόνο μια γυναίκα που είναι ταγμένη εδώ και χρόνια στον αγώνα της αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες θα μπορούσε να μας μιλήσει. 

FESTIVAL6SITE

Το φεστιβάλ λόγω των ειδικών συνθηκών επιστρέφει στην Κρήτη και σας προσκαλεί σε μια από τις ωραιότερες και ανεξερεύνητες παραλίες της. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην σειρά Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη και είναι καλεσμένοι συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα βιβλία της σειράς. Φυσικά το φεστιβάλ, στο οποίο θα έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα λόγω των συνθηκών της εποχής θα πλαισιωθεί και από άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο. Για το λόγο αυτό είμαστε όπως πάντα ανοιχτοί σε συμμετοχές από κάθε είδους καλλιτέχνες

Στείλτε τη δήλωση συμμετοχής σας μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 στο

strangedaysbooks@gmail.com

  //

Το Φεστιβάλ της Άμμου είναι ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσική και θέατρο, όλα στην άμμο. Το 2015 και το 2016 το φεστιβάλ έγινε στο νησί της Γαύδου. Στο τέλος Αυγούστου του 2017 διοργανώσαμε το τρίτο φεστιβάλ της Άμμου στα Κουφονήσια και το 2018 το τέταρτο στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου. Το καλοκαίρι του  2019 το φεστιβάλ γίνεται διεθνές με τη συμμετοχή συγγραφέων από το εξωτερικό και διεξάγεται για πρώτη φορά στη …στεριά, αλλά πάντα σε παραλία, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.  Τα κείμενα από το 5ο φεστιβάλ κυκλοφορούν σε μια πρωτότυπη συλλογή με τίτλο: Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

Πέρσι το καλοκαίριΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What is Sand Festival?

​Sand Festival is a celebration of literature, poetry, music, art and anything you can bring to a Greek beach to share with all participants of the festival. Every summer – since 2015 – we make an open call for submissions on a specific theme by writers, poets, musicians and all sorts of artists who would like to join us on a Greek island in order to create a spontaneous celebration of creativity! The Festival has taken place in Gavdos, Koufonissia and Milos and each year happens on a different beach with camping facilities in order to offer participants the option of cheap accommodation. Participation is free and open to writers and all sorts of artists from anywhere in the world (for writers/poets, submitted texts must be in English). The texts that are selected and read at the festival each year are published in an anthlogy by Strange Days Books, a publishing cooperative that also organises Sand Festival. All you need to do is wait for the call for submissions, send your text or proposal to strangedaysbooks@gmail.com and join us for some atmospheric readings and lots of other stuff by the Greek sea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΜΗΛΟ & ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

ammos.jpgΟι Παράξενες μέρες σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr δημιούργησαν το φεστιβάλ της Άμμου, ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
Το φεστιβάλ της Άμμου είναι μια διοργάνωση που έχει ελάχιστη οργάνωση αφού βασίζεται στον αυθορμητισμό όσων συμμετέχουν. Αυτοσχεδιάζουμε στον τρόπο που θα γίνει, στον τρόπο που θα διαβαστούν τα κείμενα, στην μουσική και στο παραδοσιακό μας πάρτυ στην άμμο. Κοινό μας σημείο η αγάπη για τη γραφή αλλά αυτή είναι μόνο μια αφορμή για να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα που γιορτάζει στην άμμο ενός νησιού τις τελευταίες μέρες κάθε καλοκαιριού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Μουσικοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες αλλά και αστρονόμοι που έχουν έρθει στην παρέα μας προσφέρουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για τη χαρά της συμμετοχής σ’ αυτή την αυθόρμητη γιορτή.

Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2015 στην παραλία του Άη Γιάννη στο νησί της Γαύδου και συνεχίσαμε το καλοκαίρι του 2016 στην παραλία του Σαρακήνικου της Γαύδου.
Το 2017 ανεβήκαμε στο Αιγαίο και διοργανώσαμε το φεστιβάλ στα Κουφανήσια. Στις 25 και 26 Αυγούστου διαβάσαμε κείμενα στο Κουφονήσι και στο Κάτω Κουφονήσι, διοργανώσαμε έκθεση ζωγραφικής στη Χώρα και όπως πάντα αυτοσχέδια μουσική συναυλία στην άμμο και τις δύο μέρες. Παράλληλα έγινε και παρουσίαση βιβλίων.
Οι συγγραφείς των διηγημάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.
Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ θα γίνει στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.
Από το πρώτο φεστιβάλ δημιουργήθηκε μια συλλογή με τίτλο «Αμμογραφήματα» που περιέχει  όλα τα κείμενα αλλά και τις εντυπώσεις μετά την επιστροφή από το φεστιβάλ.
Από το τρίτο φεστιβάλ που έγινε στα Κουφονήσια τα κείμενα εκδόθηκαν στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» που ήταν και το θέμα του φεστιβάλ και κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2017.

Καλή αντάμωση στη Μήλο!

 

        OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ 2017

cropped-ceb1ceb1cebfcf85cebcceb1cebccebfcf85cebcceb1cebfcf85.jpgΤο τρίτο φεστιβάλ της Άμμου θα γίνει στα Κουφονήσια στις 25 και 26 Αυγούστου!

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ οι καλεσμένοι θα διαβάσουν ποιήματα και διηγήματα στην άμμο.

Αυτό το καλοκαίρι οι συγγραφείς των διηγημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες

Φεστιβάλ της Άμμου όμως πέρα από την ανάγνωση, τις λογοτεχνικές συζητήσεις και την παρουσίαση βιβλίων σημαίνει και μουσική, φωτογραφία, πάρτυ στην άμμο ακόμη και μεταμεσονύχτια ενάτένιση των άστρων. Και πολλά ακόμη που θα προκύψουν ως τότε.

Οι συγγραφείς των κειμένων που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής τους ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για το ταξίδι στα Κουφονήσια.

Τρίτο φεστιβάλ της Άμμου- Ανεβαίνουμε στο Αιγαίο!!

Δεν θα είναι το νοτιότερο της ευρώπης αλλά παραμένει το πιο αυτοσχέδιο φεστιβάλ που υπάρχει!

Με προαιρετική διανυκτέρευση στο Κάτω Κουφονήσι!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bfΠέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο φεστιβάλ και η επιτυχία του ήταν  μια έκπληξη για όλους μας. Συνατηθήκαμε, αφηγηθήκαμε ιστορίες, διαβάσαμε ποίηση, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, κάναμε πάρτυ στην άμμο και το φθινόπωρο φτιάξαμε κι ένα βιβλίο, τα Αμμογραφήματα. Αυτό το καλοκαίρι μένουμε στη Γαύδο, αλλάζουμε απλώς παραλία και σας περιμένουμε. Ελάτε να φτιάξουμε το δεύτερο φεστιβάλ της άμμου, ακόμη καλύτερο.

Αν γράφετε ποιήματα ή διηγήματα, αν έχετε εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο σας μυθιστόρημα, αν γράφετε αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει γι’ αυτή σας την παράξενη συνήθεια, αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο «φεστιβάλ της άμμου», δηλώστε συμμετοχή, γράψτε ένα κείμενο, στείλτε το μέχρι την 1η Ιουνίου και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο.

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την περιπέτεια της γραφής, να συμμετάσχετε σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπάμε και να φτιάξουμε μαζί το δεύτερο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία Σαρακήνικο, στην πιο όμορφη παραλία της Γαύδου και δεν θα σας κοστίσει απολύτως τίποτε πέρα από τα εισιτήρια του ταξιδιού σας εκεί και την διατροφή σας βέβαια, αρκεί να …αντέχετε τη διαμονή σε σκηνές στην άμμο. Δεκτές φυσικά και οι συμμετοχές από όσους θα μένουν σε πιο σταθερή βάση.

Υπάρχουν δύο θεματικές για τα κείμενα σας ποιήματα ή διηγήματα

  1. Θάλασσα, άμμος, νησί
  2. ταξίδι, φευγιό, προσφυγιά

Επιλέγετε θεματική και γράφετε ένα διήγημα (μέχρι 700 λέξεις) ή ένα ποίημα (με όριο τους 50 στίχους)

Το φεστιβάλ όμως θα έχει ακόμη περισσότερη μουσική εφέτος γι’ αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικούς και μπάντες από την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα να έρθουν στη Γαύδο και να παίξουν στην Άμμο.

Δηλώστε συμμετοχή (μέχρι την 1η Ιουνίου) με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr διευκρινίζοντας απλώς αν θέλετε να παρουσιάσετε κείμενά σας ή θέλετε να παρακολουθήσετε το «δεύτερο φεστιβάλ της άμμου».

Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με το u-horn multimedia διοργανώνουν το δεύτερο αυτοσχέδιο φεστιβάλ της άμμου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα γίνει επιλογή των κειμένων.

**

Προτεραιότητα στις συμμετοχές που δεν θα ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό (25-30) έχουν όσοι συμμετείχαν πέρυσι στο πρώτο φεστιβάλ. Επίσης η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands). Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις βραδιές ανάγνωσης θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενό τους στις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ θα τους ενημερώσουν σχετικά μέχρι την 1η Ιουνίου 2015.

Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες που θα είναι αφιερωμένες:

Παρασκευή 22 Ιουλίου, καλωσόρισμα, συζήτηση, έκθεση digital art και μουσική

Σάββατο 23 Ιουλίου, παρουσίαση βιβλίων, ποίηση στην άμμο, μουσική

Κυριακή 24 Ιουλίου, ιστορίες, αφηγήσεις, μουσική και πάρτυ στην άμμου

Οι συναντήσεις θα ξεκινούν από τις εννιά το βράδυ.

Κάθε απόγευμα στις έξι θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή.

Πέρυσι φτιάξαμε μια έκθεση φωτογραφίας κυριολεκτικά πάνω στην άμμου, αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε μια έκθεση digital art με έργα του Δημήτρη Τούλιου, που συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το eyelands και τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου, αλλά θα έχουμε ή επικοινωνήσει με συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς που θα συμμετάσχουν.

*Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, στις μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για να καλυφθούν τα έξοδα των μουσικών. Αν θέλετε να ενισχύσετε το φεστιβάλ μπορείτε να αγοράσετε τα καταπλητκικά μπλουζάκια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα ή το βιβλίο με τα κείμενα του πρώτου φεστιβάλ.

** Το φεστιβάλ προσκαλεί όπως είναι ευνόητο τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

***

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία σχετικά με την πρόσβασή σας στο χώρο του φεστιβάλ. Τα δρομολόγια του πλοίου από τα Σφακιά στη Γαύδο μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://www.anendyk.gr/pages/gr/dromologia.php αλλά σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε στην αρχή του καλοκαιριού (αφού ενδέχεται να αλλάξουν έως τότε) όπως και για την πρόσβασή σας στη Χώρα Σφακίων.

Συνεχής ενημέρωση από τη σελίδα

Φεστιβάλ της Άμμου: https://sandfestival.wordpress.com/