Βιβλιοθήκη

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -01

Ανώνυμου Έλληνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bfΗ «Ελληνική Νομαρχία» του Ανώνυμου Έλληνα είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να γραφτεί από κάθε Έλληνα που αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία και απευθύνεται σε κάθε Έλληνα. Είναι σίγουρα μελαγχολικό να διαπιστώνεις πόσο επίκαιρο είναι ακόμη αυτό το βιβλίο, που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806, είναι αφιερωμένο στον Ρήγα Φεραίο, και μιλάει για την πολυπόθητη -τότε και τώρα- ελευθερία. Αναφέρεται σε αυτούς που στηρίζουν την τυραννία και την ξενοδουλεία και απαριθμεί τους παράγοντες που προκάλεσαν την υποδούλωση των Ελλήνων και ακόμη περισσότερο τα αίτια που αυτή η δυστυχία παρέμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

ΣΕΛΙΔΕΣ 172 / ΤΙΜΗ 6 ευρώ / ΣΧΗΜΑ 12,5 Χ 20 / ISBN: 978-618-81144-1-8

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -02

ΧΕΝΡΙ  ΝΤ. ΘΟΡΟΟΥ
Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Από τον Χένρι Ντέιβιντ Θόροου  μέχρι τον Άαρον Σβαρτς

%ce%b1%ce%bd%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7Ο αμερικανός φιλόσοφος Χ.Ντ.Θόροου εκφράζει με το πολυδιαβασμένο του αυτό δοκίμιο την πίστη του στην ανάγκη να αντισταθεί ο συνειδητοποιημένος πολίτης σε μια παράλογη κυβέρνηση, και προτείνει στους πολίτες άρνηση υπακοής, άρνηση καταβολής των φόρων, άρνηση στράτευσης, άρνηση υποταγής γενικότερα στους θεσμούς που καταδυναστεύουν αντί να  ωφελούν τον πολίτη μιας κοινωνίας.  Αργά αλλά σταθερά οι ιδέες του βρήκαν το κατάλληλο έδαφος.  στη διάρκεια του 20ου αιώνα μέσα από το αντιαποικιακό κίνημα, τον αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις αλλά και κάθε κίνημα που αναζητά έναν καλύτερο κόσμο με ειρηνικές μεθόδους.

ΣΕΛΙΔΕΣ 60 / ΤΙΜΗ 8 ευρώ / ΣΧΗΜΑ 12,5 Χ 20 / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γρηγόρης Παπαδογιάννης / ΕΞΩΦΥΛΛΟ: πίνακας της Κατερίνας Δραμιτινού / ISBN: 978-618-80905-9-0

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -03

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
(κείμενα για ένα καλύτερο κόσμο)

%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7Συλλογή κειμένων από τις επαναστάσεις του 19ου αιώνα. Οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη από την Γαλλική μέχρι την Οκτωβριανή επανάσταση.

Αυτοί που ονειρεύτηκαν την ουτοπία της μεγάλης επανάστασης που θα έφερνε στον κόσμο την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Οι πρώτοι κομουνιστές πριν από τον κομουνισμό, οι πρώτοι σοσιαλιστές που πίστευαν πραγματικά στην ισότητα, οι μεγάλοι οραματιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την επανάσταση. Για πρώτη φορά στα Ελληνικά: Κείμενα των Γράκχου Μπαμπέφ, Αύγουστου Μπλανκί, Βίλχελμ Βάιτλιγκ. Τα μανιφέστα της Συνομωσίας των Ίσων, της Ένωσης των Δικαίων,  του Κινήματος των Χαρτιστών και των Ρώσων Δεκεμβριστών

Υπήρχε κομμουνισμός πριν από τον Μαρξ; Το πραγματικό ερώτημα είναι αν υπήρξε μετά. Γιατί πριν από αυτόν υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την επανάσταση, για την ισότητα, για τη δικαιοσύνη, για την ανθρώπινη ευτυχία. Αν κομμουνισμός σημαίνει ένα δικαιότερο κόσμο, ένα κόσμο ισότητας και κοινοκτημοσύνης που υπάρχει μόνο για το κοινό καλό, τότε αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι πρώτοι πραγματικοί κομμουνιστές των νεότερων χρόνων. Με όλο το πάθος και την αγνότητα και το όραμα για ένα δίκαιο κόσμο.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους μιλάει το βιβλίο «Ήταν κάποτε μια επανάσταση». Για ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Για πρώτη φορά στα ελληνικά τα κείμενα των επαναστατών του 19ου αιώνα, αφιερωμένα σε όλους εκείνους που τότε και τώρα αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ισότητα, αδελφότητα. Για την Επανάσταση. Για έναν καλύτερο κόσμο.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 146 / ΤΙΜΗ: 8 ευρώ / ΕΞΩΦΥΛΛΟ: strangeland / ISBN: 978-618-81144- 9-4 / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γρηγόρης Παπαδογιάννης