Οι παράξενες μέρες είναι…

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις. Παρουσιάζουμε βιβλία συγγραφέων από τη χώρα μας και όλο τον κόσμο στις σειρές: Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα και Παράξενες Μέρες στον κόσμο.

Οι Παράξενες Μέρες είναι εδώ και τέσσερα χρόνια ένα πραγματικό καταφύγιο για τους νέους συγγραφείς. Επιλέγουμε τα βιβλία που θα εκδώσουμε με μοναδικο κριτήριο την πεποίθηση ότι το κάθε ένα από αυτά είναι σημαντικό και αξίζει να διαβαστεί. Αυτό προσφέρει στον συγγραφέα την αληθινή καταξίωση ότι (έστω και από την υποκειμενική γνώμη μας) κάποιοι πιστεύουν σε αυτόν και δεν τον »βαφτίζουν» συγγραφέα για να έχουν κάποιο άλλο όφελος όπως γίνεται πολύ συχνά.

Οι Παράξενες Μέρες επικοινωνούν κατευθείαν με τους συγγραφείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς τη μεσολάβηση άλλων εκδοτικών οίκων, πρακτόρων ή οποιουδήποτε είδους μεσαζόντων.  Δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση οικονομική επιβάρυνση από τους συγγραφείς και αποδίδουν τα ίδια ποσοστά δικαιωμάτων επί των πωλήσεων σε όλους τους συγγραφείς. Με ψηφιακές εκδόσεις σε μικρό τιράζ εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος σε όλα τα βιβλία τους με ανώτερη τιμή τα 12 ευρώ. Κάποια από τα βιβλία των ξένων συγγραφέων κυκλοφορούν για πρώτη φορά χωρίς να έχουν εκδοθεί στη χώρα τους ή σε άλλη μετάφραση.

Είμαστε ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος ανοιχτός στα μηνύματα που έρχονται από όλο τον κόσμο: ελληνικός επειδή ξεκινάμε από εδώ, αναζητώντας τους συγγραφείς που θα εκφράσουν με τα βιβλία τους τις Παράξενες Μέρες που ζούμε σήμερα. Το εκδοτικό μας βλέμμα όμως αγκαλιάζει όλο τον κόσμο αποκλείοντας μόνο κείμενα με περιεχόμενο που είναι προσβλητικό, πορνογραφικό, προπαγανδιστικό, ρατσιστικό ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο τις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα, έχοντας μάλιστα το …θράσος να κυκλοφορούμε στα ελληνικά βιβλία συγγραφέων που δεν έχουν ακόμη εκδώσει βιβλίο στη χώρα τους, αλλά ακόμη και βιβλία κατευθείαν στα αγγλικά.

Στη σειρά Παράξενες Μέρες – συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων από νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος που διοργανώνουμε.  Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως θα εκδώσουμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

Τα βιβλία μας διακινούνται από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, αλλά διατίθενται και σε συνεταιριστικά στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπου μπορεί να τα διαβάσει κάποιος ελεύθερα. Μερικές από τις αγγλόφωνες εκδόσεις μας διατίθενται σε μορφή kindle από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο amazon.com και e-book από την διαδικτυακή πλατφόρμα smashwords.com

Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα. Το 2015, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα eyelands.gr διοργανώσαμε τον 7ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: «Παράξενοι έρωτες».   Στο διεθνές του τμήμα συμμετείχαν συγγραφείς από την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Παράξενες Μέρες διοργάνωσαν το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Γαύδου το πρώτο φεστιβάλ της άμμου με τη συμμετοχή νέων συγγραφέων από όλη την Ελλάδα. Τα κείμενα από το εξαιρετικά επιτυχημένο φεστιβάλ εκδόθηκαν με τίτλο «Αμμογραφήματα», το Νοέμβριο του 2015. Διοργανώσαμε επίσης διαγωνισμό θεατρικού έργου και το Μάιο του 2016 είδαμε τα έργα στην αθηναϊκή σκηνή Φάμπρικα. Το φεστιβάλ της Άμμου έγινε και τον επόμενο χρόνο στη Γαύδο αλλά το καλοκαίρι του 2017 ανοιχτήκαμε στο Αιγαίο και διοργανώσαμε το φεστιβάλ στα Κουφονήσια!

Το φθινόπωρο του 2015 ανοίξαμε τον τρίτο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος και ξεκινήσαμε Εργαστήρια Συγγραφής, «Γράφουμε ιστορίες» στην Αθήνα και τις πόλεις της Κρήτης.

Το 2014 ξεκινήσαμε το Εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες» στο διαδίκτυο. Το 2017 ξεκίνησε το 4ο στη σειρά εργαστήρι. Έχουμε ήδη εκδώσει ένα βιβλίο από το πρώτο μας εργαστήρι και ήδη είναι έτοιμο να τυπωθεί το συλλογικό βιβλίο από το δεύτερο. Κάτι παρόμοιο δεν είχε γίνει ποτέ στη χώρα μας!

Το 2017 διοργανώσαμε τον δεύτερο διαγωνισμό μυθιστορήματος, ενώ στη σειρά των τοπικών διαγωνισμών μετά τη Θεσσαλονίκη, είχε σειρά το Ηράκλειο. Η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη» παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2017 στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου στο οποίο συμμετείχαμε, ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί η συλλογή «Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο»

εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση / Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο

& Καλλιδρομίου 54, 11473, Αθήνα

Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166  &  6976694974, 6973978315

Email:  info@paraxenesmeres.gr  & strangedaysbooks@gmail.com

ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr

για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr

facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS

blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

http://strangedaysbooks.blogspot.gr/

Advertisements