Οι παράξενες μέρες είναι…

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις. Παρουσιάζουμε βιβλία συγγραφέων από τη χώρα μας και όλο τον κόσμο στις σειρές: Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα και Παράξενες Μέρες στον κόσμο.

Οι Παράξενες Μέρες είναι ένα καινούργιο σπίτι για τα βιβλία σε μια παράξενη εποχή. Ένα πραγματικό καταφύγιο για τους νέους συγγραφείς. Ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος ανοιχτός στα μηνύματα που έρχονται από όλο τον κόσμο: ελληνικός επειδή ξεκινάμε από εδώ, αναζητώντας τους συγγραφείς που θα εκφράσουν με τα βιβλία τους τις Παράξενες Μέρες που ζούμε σήμερα. Το εκδοτικό μας βλέμμα όμως αγκαλιάζει όλο τον κόσμο αποκλείοντας μόνο κείμενα με περιεχόμενο που είναι προσβλητικό, πορνογραφικό, προπαγανδιστικό, ρατσιστικό ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο τις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οι Παράξενες Μέρες επικοινωνούν κατευθείαν με τους συγγραφείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς τη μεσολάβηση άλλων εκδοτικών οίκων, πρακτόρων ή οποιουδήποτε είδους μεσαζόντων. Κάποια από τα βιβλία των ξένων συγγραφέων κυκλοφορούν για πρώτη φορά χωρίς να έχουν εκδοθεί στη χώρα τους ή σε άλλη μετάφραση.

Δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση οικονομική επιβάρυνση από τους συγγραφείς και αποδίδουν τα ίδια ποσοστά δικαιωμάτων επί των πωλήσεων σε όλους τους συγγραφείς. Με ψηφιακές εκδόσεις σε μικρό τιράζ εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος σε όλα τα βιβλία τους με ανώτερη τιμή τα 12 ευρώ.

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα, έχοντας μάλιστα το …θράσος να κυκλοφορούμε στα ελληνικά βιβλία συγγραφέων που δεν έχουν ακόμη εκδώσει βιβλίο στη χώρα τους, αλλά ακόμη και βιβλία κατευθείαν στα αγγλικά.

Στη σειρά Παράξενες Μέρες – συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων από νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος που διοργανώνουμε.  Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως θα εκδώσουμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

Τα βιβλία μας διακινούνται από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, αλλά διατίθενται και σε συνεταιριστικά στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπου μπορεί να τα διαβάσει κάποιος ελεύθερα. Μερικές από τις αγγλόφωνες εκδόσεις μας διατίθενται σε μορφή kindle από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο amazon.com και e-book από την διαδικτυακή πλατφόρμα smashwords.com

Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα. Το 2015, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα eyelands.gr διοργανώσαμε τον 5ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: «Στα όρια».   Στο διεθνές του τμήμα συμμετείχαν συγγραφείς από την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Γερμανία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Παράξενες Μέρες διοργάνωσαν το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Γαύδου το πρώτο φεστιβάλ της άμμου με τη συμμετοχή νέων συγγραφέων από όλη την Ελλάδα. Τα κείμενα από το εξαιρετικά επιτυχημένο φεστιβάλ εκδόθηκαν με τίτλο «Αμμογραφήματα», το Νοέμβριο του 2015. Διοργανώσαμε επίσης διαγωνισμό θεατρικού έργου και το Μάιο του 2016 είδαμε τα έργα στην αθηναϊκή σκηνή Φάμπρικα.

Το φθινόπωρο του 2015 ανοίξαμε τον τρίτο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος και ξεκινήσαμε Εργαστήρια Συγγραφής, «Γράφουμε ιστορίες» στην Αθήνα και τις πόλεις της Κρήτης. Ξεκινήσαμε το Δεύτερο Ανοιχτό Εργαστήρι στο διαδίκτυο.

Το 2016 ξεκινήσαμε ήδη τον πρώτο διαγωνισμό μυθιστορήματος, τον έκτο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος και διοργανώσαμε το δεύτερο φεστιβάλ της Άμμου στη Γαύδο και το τρίτο διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες»

εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση / Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο

& Καλλιδρομίου 54, 11473, Αθήνα

Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166  &  6976694974, 6973978315

Email:  info@paraxenesmeres.gr  & strangedaysbooks@gmail.com

ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr

για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr

facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS

blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

http://strangedaysbooks.blogspot.gr/

Advertisements