Οι παράξενες μέρες είναι…

 Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις, με έδρα το Ρέθυμνο.

Οι Παράξενες Μέρες επικοινωνούν κατευθείαν με τους συγγραφείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς τη μεσολάβηση άλλων εκδοτικών οίκων, πρακτόρων ή οποιουδήποτε είδους μεσαζόντων. Δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση οικονομική επιβάρυνση από τους συγγραφείς αντίθετα αποδίδουν τα ίδια ποσοστά δικαιωμάτων επί των πωλήσεων σε όλους τους συγγραφείς. Με ψηφιακές εκδόσεις σε μικρό τιράζ εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος σε όλα τα βιβλία τους με ανώτερη τιμή τα 12 ευρώ. Ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2013 και ως τώρα έχουμε εκδώσει περισσότερους από 100 τίτλους.

Διοργανώνουμε κάθε χρόνο το Φεστιβάλ της Άμμου, το διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής «Γράφουμε ιστορίες» και (σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr) τα Eyelands Book Awards -τα μοναδικά διεθνή βραβεία βιβλίου με έδρα την Ελλάδα. Το 2019 οι Παράξενες Μέρες ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που πήρε την έγκριση για το μεταφραστικό πρόγραμμα «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη» από την υπηρεσία Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φεστιβάλ της Άμμου, το αυτοσχέδιο λογοτεχνικό μας φεστιβάλ, έγινε για 7η χρονιά,  κι εφέτος με επιτυχία, αυτή τη φορά στην παραλία του Ρεθύμνου. Να προσθέσουμε ότι πέρα από τους νέους Έλληνες συγγραφείς στους οποίους προσφέρουμε, μετά από αυστηρή επιλογή, τη δυνατότητα να εκδώσουν το βιβλίο τους, προσανατολιζόμαστε και στη συνεργασία με Ινστιτούτα ξένων χωρών, από εκείνες που η λογοτεχνία τους ελάχιστα μεταφράζεται  στην Ελλάδα, να εκδώσουμε στο προσεχές μέλλον βραβευμένα βιβλία από τη Δανία, τη Λιθουανία, τη Σουηδία και την Παλαιστίνη.

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα, έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει στα ελληνικά βιβλία συγγραφέων προτού καν εκδοθεί το βιβλίο στη χώρα τους.  Στη σειρά Παράξενες Μέρες–συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων από νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος που διοργανώνουμε. Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως εκδώσαμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

Τα βιβλία μας διακινούνται μέσω πρακτορείων σε κάθε βιβλιοπωλείο αλλά συνεργαζόμαστε απευθείας και με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ στέλνουμε δωρεάν βιβλία σε βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια, συνεταιριστικά στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπου μπορεί να τα διαβάσει κάποιος ελεύθερα.

εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Επικοινωνία: Χειμάρρας  6, Ρέθυμνο

Έδρα:Three Rock Studio, Τριόπετρα, 74053

Tηλέφωνα: 2831027323 & 6976694974

Email:  strangedaysbooks@gmail.com

ιστοσελίδα για την Ελλάδα: http://www.paraxenesmeres.gr

για το εξωτερικό: http://www.strangedaysbooks.gr

facebook: http://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS

Strange Days in Europe: strangedaysineurope.org/

Instagram: https://www.instagram.com/ strangedaybooks

Φεστιβάλ της Άμμου:sandfestival.wordpress.com/  Sand Fest @Instagram  www.instagram.com/sandfestival/

Εργαστήρι συγγραφής: strangedaysworkshops.wordpress.com/

Twitter: twitter.com/paraxenes_meres

Κεντρική Διανομή

«Συμμετρία» Ανώνυμη εταιρεία διακίνησης βιβλίων

Στ. Τσαλαβούτα 3 – Περιστέρι, Αθήνα, τηλ: 211 104 1900