Παράξενες μέρες για εκδόσεις

στις

Οι παράξενες μέρες θα επιστρέψουν στην εκδοτική τους δραστηριότητα τον Οκτώβριο. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε προγραμματίσει για αυτή τη φοβερή χρόνια. Και πρώτα απ’ όλα μια συλλογή με κείμενα για το 2020- όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θα περιέχει κείμενα από το Φεστιβάλ της Άμμου, διαδικτυακό διαγωνισμό σύντομου διηγήματος με θέμα «Στην καρδιά» και το πρώτο slam fiction που διοργανώσαμε στην αρχή της άνοιξης στο Ηράκλειο.

αριθμοί μικρότερο

Θα ακολουθήσει η έκδοση με τα διηγήματα της μικρής λίστας του 10ου (και τελευταίου για το ελληνικό τμήμα) διεθνούς διαγωνισμού του eyelands που οργανώθηκε επίσης αυτή τη χρονιά ταυτόχρονα βέβαια με την αγγλόφωνη έκδοση και τα διηγήματα που διακρίθηκαν στο διεθνές τμήμα.
Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να εκδώσουμε τα υπόλοιπα βιβλία που είχαμε προγραμματίσει να εκδώσουμε το 2020, τη νουβέλα του Χρήστου Καραντωνίου «Προσοχή στη Μάγισσα», τα αφηγήματα με ενιαίο θέμα «Πικραλίδες» της Γεωργίας Μακρογιώργου και τη συλλογή ιστοριών «Όλες οι γάτες είναι όμορφες» του Έλσον Ζγκούρη.
Για όλα αυτά τα βιβλία έχουμε την ελπίδα ότι θα γίνουν παρουσιάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Η έκδοση των βιβλίων όμως θα γίνει αν χρειαστεί και χωρίς παρουσίαση – όσο κι αν κάτι τέτοιο για έναν εκδοτικό οίκο όπως εμείς είναι περίπου (αυτο)καταστροφικό. Πρέπει όμως να μείνουμε συνεπείς σε όσα έχουμε υποσχεθεί.
Εκείνο που είναι πέρα από τις δυνάμεις μας να προγραμματίσουμε, είναι προς το παρόν τουλάχιστον, τις εκδόσεις για το 2021. Οι συγγραφείς που έχουν πάρει μια πρώτη έγκριση θα ενημερωθούν για την κατάσταση και θα τους ζητήσουμε να κάνουν -όπως κι εμείς- υπομονή.
Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα ευχόμαστε απλώς να είμαστε όλοι μας εδώ και να είμαστε καλά, εσείς και εμείς, με ή χωρίς βιβλία, το 2021. Ακούγεται λίγο απαισιόδοξο αλλά δεν είναι -αν σκεφτείτε λίγο περισσότερο την κατάσταση που βιώνουμε σε όλο τον πλανήτη.
Αυτό όμως που οπωσδήποτε θα έρθει τον Οκτώβριο είναι το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων παράξενες μέρες από έναν νομπελίστα συγγραφέα – ποιητή για την ακρίβεια. Περισσότερα σε λίγες μέρες.
Καλή δύναμη σε όλους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s