Ένα βιβλίο για το 2020

στις

Οι παράξενες μέρες μπαίνουν στην τροχιά της επιστροφής στη φθινοπωρινή ρουτίνα, σε μια εντελώς απρόβλεπτη χρονιά. Και προγραμματίζουν εκδόσεις σε μια εποχή που δεν επιτρέπει πολλά σχέδια.

Έτσι, μέσα στο φθινόπωρο, πιθανότατα τον Νοέμβριο θα έχουμε μια έκδοση που θα μιλάει γι’ αυτήν ακριβώς την σημαδιακή χρονιά λίγο προτού τελειώσει, ελπίζουμε με καλύτερες συνθήκες από αυτές που άρχισε.

Το 2020 είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Μέσα στη γενικότερη κρίση που προκάλεσε η πανδημία, εδώ και πολλούς μήνες, εκατομμύρια ζωές επηρεάζονται, εκατομμύρια άνθρωποι υπομένουν την οικονομική κρίση και εκατομμύρια σχέδια μένουν μετέωρα εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί. Και μιλάμε βέβαια για τους τυχερούς που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται, έστω και πιο δύσκολη, και για τις εκδόσεις και εμείς ανακοινώνουμε, πάντα με τον όρο ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες -αν μη τι άλλο- δεν θα χειροτερέψει την έκδοση ενός βιβλίου με κείμενα που γράφτηκαν αυτή τη φοβερή χρονιά που διανύουμε. Το βιβλίο θα περιέχει κείμενα (διηγήματα, σύντομα διηγήματα, ποιήματα κ.α.) που διακρίθηκαν στον διαδικτυακό διαγωνισμό με θέμα «Στην καρδιά», αλλά μαζί και κείμενα από το πρώτο Slam Fiction που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και το διοργανώσαμε στο Ηράκλειο λίγο πριν από τις μέρες τις καραντίνας και μαζί τα κείμενα από το πρόσφατο φεστιβάλ της Άμμου που έγινε στον Κομμό και που είχε επίσης προϋπόθεση για τους συγγραφείς κείμενα που γράφτηκαν για τη χρονιά που διανύουμε.

Έτσι καθώς θα κλείνει η χρονιά θα έχουμε μια έκδοση που θα αποτυπώσει το πέρασμά της μέσα από τα κείμενα δεκάδων συγγραφέων και ποιητών. Προφανώς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε όπως θα θέλαμε, την παρουσίαση του βιβλίου μπορούμε όμως να δηλώσουμε από τώρα ότι η συλλογή θα κυκλοφορήσει ακόμη και χωρίς παρουσίαση!

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η stella1969 λέει:

    Δύσκολος αυτός ο Σεπτέμβρης για τον καθένα χωριστά αλλά και συνολικά. Καθημερινά το βιώνουμε όλοι μας. Ωστόσο, ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάτι από τον γλυκό Σεπτέμβρη αλλοτινών καιρών. Εύχομαι οι Παράξενες Μέρες να συνεχίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όμορφη και παράξενη πορεία τους διατηρώντας τη μοναδικότητά τους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s