Παράξενες μέρες για προτάσεις

στις

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Μάιος -ο μήνας που εκδώσαμε τα πρώτα μας βιβλία- είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου διαβάζουμε τις προτάσεις σας. Διαβάζουμε όλα τα κείμενα που μας στέλνετε -αφού διαβάσετε τις οδηγίες που έχουμε στη σελίδα Υποβολή Κειμένων- και απαντάμε σε ΟΛΕΣ τις προτάσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε αναλυτικά σε κάθε κείμενο (κάποιοι το χρεώνουν αυτές τις απαντήσεις (όπως και πολλά άλλα) εμείς απλά προτιμάμε να γράφουμε λίγα λόγια για κάθε βιβλίο. Οι προτάσεις σας ξεπερνούν τις εκατό κάθε χρόνο. Με δεδομένες και τις προτάσεις από συγγραφείς που είτε έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς είτε έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρι μας -και έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν το κείμενό τους οποιαδήποτε εποχή του χρόνου- καταλαβαίνετε ότι η δουλειά που έχουμε μπροστά μας -αν θέλουμε να γίνει σωστά- είναι πάρα πολλή για να απαντήσουμε πιο αναλυτικά. Οι προτάσεις γίνονται δεκτές αυστηρά και μόνο μέχρι το τέλος του μήνα. Ούτε μια μέρα παραπάνω.
Από τις προτάσεις που θα υποβληθούν κάποιες -αναγκαστικά μόνο γύρω στο ένα δέκατο ή περίπου τόσο- θα περάσουν από μια επόμενη ανάγνωση το καλοκαίρι μέχρι να πάρουμε την τελική απόφαση το φθινόπωρο. Οι προτάσεις που θα εγκριθούν θα γίνουν βιβλία μέσα στο 2021 -αλλά- με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτε οριστικό. Θα είμαστε -αν όλα πάνε καλά- σε θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας το φθινόπωρο. Προς το παρόν παρακολουθούμε όπως όλοι την εξέλιξη της πανδημίας και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση που έρχεται.

Οι «κανόνες του παιχνιδιού» για την υποβολή των κειμένων παραμένουν οι ίδιοι από το 2012. Τότε για πρώτη φορά ανακοινώσαμε ότι περιμένουμε τα κείμενά σας για να τα εκδώσουμε. Οκτώ χρόνια και ενενήντα περίπου βιβλία αργότερα μπορούμε να νιώθουμε αρκετά ικανοποιημένοι που δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε τίποτε στη σχέση μας με τους συγγραφείς παρά μόνο τις ημερομηνίες.
Άλλωστε αν άλλαζε κάτι σε αυτή τη σχέση δεν θα υπήρχαν πια παράξενες μέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s