Μια βραδιά γεμάτη ιστορίες στο Ηράκλειο!

στις

Το είπαμε και έγινε! Οι Παράξενες μέρες διοργάνωσαν την πρώτη συνάντηση slam fiction που έγινε ποτέ στην Ελλάδα! Το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, ο φιλόξενος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος »Da» στην οδό Ντεντιδάκηδων στο Ηράκλειο, γέμισε από κοινό, αφηγητές και ιστορίες! Το slam fiction δηλαδή μια διοργάνωση όπου καλούνται οι συγγραφείς να αφηγηθούν με ή χωρίς χειρόγραφο την ιστορία τους στο κοινό  μέσα σε περιορισμένο χρόνο μοιάζει αρκετά με τις παλιές συνάξεις παραμυθάδων αλλά ταυτόχρονα έχει και κάτι από τις σύγχρονες αυτοσχεδιαστικές παρουσιάσεις κειμένων (ποιημάτων ή πεζών) που διοργανώνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Στην Ελλάδα το «φέρνουμε» για πρώτη φορά και φυσικά το προσαρμόσαμε λίγο στις δικές μας συνήθειες -δεν ήμασταν για παράδειγμα πολύ αυστηροί με το χρόνο ούτε το κοινό έπαιξε το ρόλο του κριτή όπως γίνεται σε πολλές διοργανώσεις του εξωτερικού.  Διαλέξαμε να ξεκινήσουμε από το Ηράκλειο γιατί είχαμε τη σιγουριά ότι θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γράφουν ή απλά τους αρέσει να ακούν ιστορίες που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας. Έτσι  κι έγινε, με την βοήθεια του (μέλους της Κοιν.σ.επ Παράξενες Μέρες) συγγραφέα Αντώνη Τσιρικούδη που είχε τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης αλλά και την πολύτιμη συμβολή του συνθέτη και συγγραφέα Ισίδωρου Παπαδάκη.  Για άλλη μια χρονιά το λογοτεχνικό μας ραντεβού στο Ηράκλειο ήταν απόλυτα επιτυχημένο.

Στη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν διηγήματα, αποσπάσματα μεγαλύτερων ιστοριών, θεατρικά κείμενα, παραμύθια, ποίηση και το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον και  χειροκρότησε τους συγγραφείς που αφηγήθηκαν άλλοι με χειρόγραφο και άλλοι χωρίς, τα κείμενά τους. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία αρκετών φίλων που μαζί τους έχουμε συναντηθεί στα φεστιβάλ της Άμμου, κάτι που έκανε τη βραδιά να μοιάζει αρκετά με ..χειμωνιάτικο φεστιβάλ. Η άμμος μπορεί να έλειπε αλλά η όμορφη ατμόσφαιρα του πιο… αυτοσχέδιου λογοτεχνικού φεστιβάλ του κόσμου ήταν εκεί.

Τα κείμενα ηχογραφήθηκαν και δεν θα μείνουν …ανεκμετάλλευτα από τις παράξενες μέρες. Σκεφτόμαστε όπως πάντα μια έκδοση που ίσως συνδυαστεί με μια ακόμη διοργάνωση slam fiction ή με κάτι παρόμοιο, ίσως και με τα κείμενα από το επόμενο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει αν όλα πάνε  καλά στο τέλος του καλοκαιριού στη Σέριφο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε, στους συγγραφείς αλλά και στα παιδιά του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου »Da»!  Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s