Παράξενες Μέρες στις πόλεις – 2020

στις

Οι παράξενες μέρες ξεκινούν το ταξίδι τους γα το 2020. Είναι ένα ταξίδι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές και ίσως καθοριστικό γι’ αυτήν την ομάδα που έχει φτιάξει ένα σπίτι για τα βιβλία στην Κρήτη αλλά είναι φτιαγμένη από την αρχή με όνειρα να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Το 2020 είναι πιθανό να ξεκινήσει μια μεταφραστική περιπέτεια στην Ευρώπη, κάθε ταξίδι όμως ξεκινάει από το πρώτο του βήμα και τα πρώτα βήματα θα γίνουν στην Αθήνα, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη.
Ξεκίνημα το Φεβρουάριο από το Ηράκλειο με μια  που για πρώτη φορά θα  γίνει στην Ελλάδα: Slam Fiction! Έχετε ακούσει και ίσως έχετε παρακολουθήσει Slam Poetry. Για να πάρετε μια ιδέα από Slam Fiction όμως θα πρέπει να είστε στο Ηράκλειο στον κοινωνικό αυτοδιαχειριζόμενο  χώρο Da την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
strange days on tourΠρώτη παρουσίαση για το νέο βιβλίο της Στέλλας Δέδε, στις 14 Μαρτίου στην Αθήνα -φυσικά στο Polis- και λίγο μετά στις 20 Μαρτίου πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Τσιρικούδη στο Πολύκεντρο στο Ηράκλειο. Κοινό στοιχείο: και τα δύο είναι μυθιστορήματα, και τα δύο είναι τα δεύτερα βιβλία των συγγραφέων, ενώ το πρώτο τους βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Παράξενες Μέρες!
Τον Απρίλιο σειρά έχουν οι καθιερωμένες κάθε χρόνο Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη με παρουσίαση 4 νέων βιβλίων.
Τον Μάιο επιστρέφουμε στην Αθήνα για την τελετή της απονομής των Eyelands Book Awards πάντα στο Polis, μαζί με την παρουσίαση μιας συλλογής – έκπληξη!
Στο μεταξύ ο διεθνής διαγωνισμός διηγήματος θα έχει ολοκληρωθεί -μην ξεχάσετε τη συμμετοχή σας- και τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα! Αυτή τη χρονιά ο διαγωνισμός ξεκίνησε πιο νωρίς για να συνδεθεί με το Φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στη Σέριφο!

Θα ακολουθήσουν, αν όλα πάνε καλά, οι παρουσιάσεις των συλλογών το  Φθινόπωρο, αλλά επίσης και τα πρώτα βιβλία που θα παρουσιάσουμε σε μια σειρά από βραβευμένους Ευρωπαίους (νεότερους και κλασικούς) συγγραφείς και ποιητές. Και αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα περιμένουμε ίσως αυτή τη χρονιά να κλείσουμε με τις παράξενες μέρες στο Λονδίνο κάτι που είχαμε ξεκινήσει ως ιδέα και πριν από δύο χρόνια αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τότε. Ίσως φέτος τα καταφέρουμε.
Μια χρονιά γεμάτη παράξενες μέρες ξεκινάει!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s