Εκδοτικό πρόγραμμα 2019-2020!

στις

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν το εκδοτικό τους πρόγραμμα -αποκλειστικά για τη σειρά Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα – μέχρι και το καλοκαίρι του 2020.  Οι συγγραφείς που υπέβαλαν πρόταση και πήραν την έγκριση για έκδοση είναι (με σειρά υποβολής κειμένου):

Χρήστος Καραντωνίου/ Προσοχή στη μάγισσα / Νουβέλα

Γεωργία Μακρογιώργου / Πικραλίδες / Μυθιστόρημα

Βίκτορ Μοντές (ψευδώνυμο) / Ιστορίες με ανθρώπους / Διηγήματα

Νικόλαος Δ. Λευκαδίτης/ Τα καραβάνια των ηττημένων / Νουβέλα

Κωνσταντίνα Σώζου-Κύρκου / Καρπούζι με φέτα/ Συλλογή διηγημάτων

Αλέξανδρος Μάντζαρης/ Συλλογή διηγημάτων

Δέσποινα Χαραλαμπίδη/ Τέσσερις εποχές και ένας Χειμώνας/ Διηγήματα

Στέλλα Δέδε / Ένας άλλος ξένος / Μυθιστόρημα

Αντώνης Τσιρικούδης / Από Παρασκευή Δευτέρα / Μυθιστόρημα

%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%83Ανάμεσα στα βιβλία που θα παρουσιάσουμε είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Αντώνη Τσιρικούδη, του οποίου η συλλογή διηγημάτων Εκεί που δεν το περιμένεις κυκλοφόρησε το 2016 από τις Παράξενες Μέρες. Οι Παράξενες Μέρες σκοπεύουν επίσης να εκδώσουν τη συλλογή διηγημάτων της Δέσποινας Χαραλαμπίδη (νικήτριας του περυσινού 8ου διαγωνισμού διηγήματος) με τίτλο: Τέσσερις εποχές και ένας Χειμώνας ακολουθώντας την …παράδοση που ξεκίνησε πέρυσι με το βιβλίο του Θωμά Μυλωνά. Συγγραφείς με διακρίσεις στους διαγωνισμούς μας πάντως είναι και η Κωνσταντίνα Σώζου-Κύρκου, η Γεωργία Μακρογιώργου (συμμετείχε και στο πρόσφατο φεστιβάλ της Άμμου), ο Νίκος Λευκαδίτης και ο Χρήστος Καραντωνίου (που συμμετείχε και στο πρώτο εργαστήρι »γράφουμε ιστορίες» όπως άλλωστε και Αντώνης Τσιρικούδης). Σημειώνουμε επίσης ότι η Στέλλα Δέδε παρουσίασε μέσα από τις εκδόσεις μας την πρώτη της συλλογή διηγημάτων πέρυσι «Η νύχτα κοιμάται» και επιστρέφει μόλις ένα χρόνο μετά με το πρώτο της μυθιστόρημα!

Παρόλο που αποφασίσαμε να κάνουμε την υπέρβαση και να εκδώσουμε περισσότερους τίτλους από κάθε άλλη χρονιά στη σειρά Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα και πάλι ήρθαμε στη δύσκολη θέση να μην μπορέσουμε να δεχτούμε κάποια πολύ καλά κείμενα. Ακόμη κι αν το πείραμα που θα επιχειρήσουμε για το 2020 πετύχει πάντα θα υπάρχουν περιορισμοί και πάντα ο αριθμός των υποψήφιων για έκδοση βιβλίων θα είναι μεγάλος. Ευχόμαστε σε όλες και όλους που μας τίμησαν με τις προτάσεις τους καλή συνέχεια στο έργο τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s