Οι παράξενες μέρες διαβάζουν βιβλία

στις

Από την 1η Ιουνίου έληξε ο μήνας ανάγνωσης στη διάρκεια του οποίου δεχτήκαμε περισσότερες από 100 προτάσεις -και σας ευχαριστούμε. Οι Παράξενες Μέρες θα απαντήσουν σε όλους τους συγγραφείς όποια κι αν είναι η απόφασή μας. Είναι το λιγότερο που οφείλει ένας εκδοτικός στους ανθρώπους που στέλνουν τα κείμενά τους. Σε αυτό όπως και σε αρκετά άλλα του χώρου ανήκουμε στις εξαιρέσεις αλλά πιστεύουμε ότι είναι ο στοιχειώδης σεβασμός που οφείλουμε σε όλους και όλες που μας εμπιστεύονται τα κείμενά τους.

Μας περιμένει λοιπόν πολλή δουλειά γιατί θα πρέπει έχουμε στείλει όλες οι απαντήσεις μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Από τα προτεινόμενα βιβλία θα εγκρίνουμε έναν αριθμό (όχι περισσότερα από δώδεκα) που θα περάσουν στην επόμενη φάση -απαραίτητη για να συμπληρώσουμε τις πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο ή να διορθώσουν και να ξαναδούν πράγματα οι συγγραφείς. Τον Οκτώβριο όπως κάνουμε όλα αυτά τα έξι χρόνια θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας για το 2020.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Θα προσπαθήσουμε να εκδώσουμε λίγο περισσότερα βιβλία αυτή τη χρονιά από τις προηγούμενες. Και, όπως πάντα, θα θέλαμε να κυκλοφορήσουμε ακόμη περισσότερους τίτλους γιατί πάντα είναι περισσότερα τα κείμενα που το αξίζουν!
Να θυμάστε ότι ο μόνος τρόπος για να μπορούμε να μεγαλώσουμε κι άλλο και να εκδίδουμε περισσότερα βιβλία -αλλά και απλώς για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι εύκολο έργο…) είναι να αγοράζετε τα βιβλία μας.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επιλέγουμε ανάμεσα σε πολλά άλλα και με μοναδικό κριτήριο ότι (πιστεύουμε πως) αξίζει αυτά τα βιβλία να κυκλοφορήσουν. Και είμαστε περήφανοι για καθένα από τα 70 βιβλία που έχουμε εκδώσει!

Στο μεταξύ σας θυμίζουμε τον 9ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος που θα μείνει ανοιχτός ως τις 20 Ιουνίου, με θέμα Γύρω στα Μεσάνυχτα  τις συμμετοχές για το φεστιβάλ της Άμμου για όλο τον μήνα και η συνέχεια τον Ιούλιο με eyelands awards και πολλά άλλα…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s