Μια εβδομάδα για τις «Αποσκευές» σας!

στις

cropped-ceb9cf83cf84cebfcf83ceb5cebbceb9ceb4ceb1-cf80ceb1cf81ceaccebeceb5cebdceb5cf82-ceb9cebfcf85cebdceb9cebfcf82-18.jpgΜια εβδομάδα απόμένει για την ολοκλήρωση του 8ου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος. Είναι σημαντικό αν θέλετε να συμμετάσχετε, να στείλετε το διήγημά σας (με θέμα: Αποσκευές) μέχρι τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουνίου.

Η διαδικασία της αγοράς του βιβλίου μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα. Τα διηγήματα όμως πρέπει να φτάσουν έγκαιρα γιατί δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας. Δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν θα γίνει ούτε αυτή τη χρονιά γιατί πρώτα απ’ όλα είναι θέμα αξιοπιστίας του διαγωνισμού αλλά και  επειδή οι ημερομηνίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να στείλουμε τα διηγήματα στην επιτροπή που θα κρίνει τα διηγήματα δεν μας αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε καθυστέρηση. Περιμένουμε λοιπόν τις «Αποσκευές» σας το συντομότερο δυνατό. Πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε και σε αυτή την ιστοσελίδα αλλά και στην αντίστοιχη του eyelands.gr

Μερικές συνοπτικές πληροφορίες:

EYELANDS – 8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2018

Θέμα του διαγωνισμού: «Αποσκευές»

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2018. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές 7 ημερών σε στούντιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Υπάρχουν συλλεκτικά βραβεία για τον πρώτο νικητή και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ
(Ελληνικό τμήμα)
Το θέμα του διαγωνισμού εναι: «Αποσκευές».

– Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα (ή διηγήματα) μέχρι 2500 λέξεις. Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική γλώσσα.

–  Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

– Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ιστοσελίδα : http://www.paraxenesmeres.gr

Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: info@eyelands.gr   ή  info@paraxenesmeres.gr

-στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 20η Σεπτεμβρίου 2018.

Το eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες οργανώνουν ετήσιο διεθνής διαγωνισμό διηγήματος, που είναι ο μοναδικός διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Κάθε χρόνο συμμετέχουν συγγραφείς από πολλές χώρες και συχνά από όλες τις ηπείρους του κόσμου. Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο κατηγορίες: Ελληνική και Διεθνής (για το διεθνές τμήμα δεχόμαστε μόνο ιστορίες στα αγγλικά).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται συνεχώς τα τελευταία οκτώ χρόνια, προσφέροντας σε εκατοντάδες συγγραφείς την ευκαιρία να δουν το διήγημά τους εκτυπωμένο σε μία από τις συλλογές μας, που δημιουργήθηκαν μέσω των συμμετοχών στο διαγωνισμό. Για πολλούς από αυτούς τους συγγραφείς είναι η πρώτη φορά που θα δουν μια ιστορία τους τυπωμένη σε ένα βιβλίο ή δημοσιευμένη στο διαδίκτυο.

Το αγγλικό τμήμα του διαγωνισμού έχει αναγνωριστεί ως ένας πραγματικά αξιόπιστος, δίκαιος και σημαντικός διαγωνισμός διηγήματος. Κάθε χρόνο, οι πιο γνωστές ιστοσελίδες που ασχολούνται με τους λογοτεχνικούς διαγωνισμόυς σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως το Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, http://www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com, Prizemagic.co.uk,  www.artsjobs.org.uk και πολλοί άλλοι δημοσιεύουν την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας, ο οποίος έχει κερδίσει τη φήμη του χρόνο με το χρόνο, τηρώντας τις υποσχέσεις του και  ακολουθώντας τους κανόνες σχολαστικά και συμπληρώνοντας όλα τα κριτήρια που επιτρέπουν σε έναν διαγωνισμό να κερδίσει σεβασμό και αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s