Η πόλη πέρα απ’ το ποτάμι – με νέο εξώφυλλο

στις

Η συλλογή διηγημάτων του Γρηγόρη Παπαδογιάννη κυκλοφορεί ξανά, σε περιορισμένα αντίτυπα, με καινούργιο εξώφυλλο: μια ζωγραφιά της Γιασεμής Παπαδογιάννη.

%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bfΤο βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 από την Publibook – ένα βραχύβιο εκδοτικό οίκο που έκλεισε την επόμενη χρονιά. Το 2013 το βιβλίο εκδόθηκε από τις Παράξενες Μέρες και τώρα κυκλοφορεί ξανά. Διηγήματα από τη συλλογή διηγημάτων «Η πόλη πέρα απ’ το ποτάμι» έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες αλλά και σε λογοτεχνικά περιοδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο αναλυτικά, τα διηγήματα:

Η πόλη πέρα από το ποτάμι (The city beyond the river) – μπήκε στη Shortlist of 50 και Higly Recommend του Tom Howard Short Story Contest (2009) Το 2011 συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία  επιστημονικής φαντασίας “Future eyes” του PaleHouse Magazine.

Όλη η οικογένεια (The Whole Family) – μπήκε στη Short List of 25 του International Annual Fish Short Story Prize  (2010)

Πήρε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό «Οικογενειακοί δεσμοί» της ιστοσελίδας Stella’s Literary Bistro το 2011.

Δημοσιεύτηκε στην ανθολογία Μαγικού ρεαλισμού του Jakes Monthly τον Ιούλιο του  2012. Επίσης, το φθινόπωρο του 2013, η ιστορία μπήκε στη έκδοση “Recollection” του Jakes Monthly μαζί με άλλες ιστορίες από όλο τον κόσμο που έχουν δημοσιευθεί στις μηνιαίες εκδόσεις του J.M. Η διανομή της συλλογής αυτής  γίνεται μέσω του amazon.com.

Στη φωλιά του Ματζέστικ (In the Majestic’s nest) δημοσιεύτηκε το 2012 στο Foxing Quarterly Magazine του Λος Άντζελες.

Στα ελληνικά δημοσιεύτηκαν τα διηγήματα: «Ο θρύλος των Ντεθ Μασίν» στο http://www.musicheaven.gr, «Όλη η οικογένεια» στο www. Stellasliterarybistro.com & «Η πόλη πέρα απ’ το ποτάμι» στο http://www.eyelands.gr

**

Ο Γ.Π. με έναν λόγο άμεσο, ζωντανό, του οποίου η καταγωγή είναι η αμεσότητα του προφορικού λόγου, συνθέτει ένα σύγχρονο παλίμψηστο, σύντομων ιστοριών φαντασίας, με πρόσωπα, όντα, ήχους, οσμές, χρώματα, που αποδεικνύουν την ωραιότητα της φανταστικής λογοτεχνίας, όταν ο λειτουργός της γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει τους κώδικές της. 

MΑΚΗΣ ΠΑΝΩΡΙΟΣ –  Bookpress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s