ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ για τρίτη χρονιά

στις

 

Ανοιχτό Εργαστήρι /

%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82Ενώ το πρώτο μας συλλογικό βιβλίο, το βιβλίο που δημιούργησαν οι 14 συγγραφείς από το πρώτο Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής πλησιάζει στο τυπογραφείο, εμείς συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά να «Γράφουμε Ιστορίες». Το 3ο Ανοιχτό Διαδικτυακό Εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου. Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια. Το πρώτο συλλογικό μας βιβλίο είναι ήδη έτοιμο, και θα παρουσιαστεί στο Polis Art Café στις 26 Νοεμβρίου. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς 14 συγγραφέων που συμμετείχαν στο πρώτο Εργαστήρι μας. Το δεύτερο Εργαστήρι ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι που πέρασε. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για άλλη μια χρονιά να «Γράφουμε Ιστορίες»!

Στη διάρκειά του Εργαστηρίου θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της γραφής, και αργότερα της συγγραφής. Θα ασχοληθούμε και με το σενάριο και το θεατρικό έργο. Εστιάζουμε περισσότερο όμως στην διαδικασία συγγραφής ιστοριών. Θα ξεκινήσουμε με  μικρής έκτασης κείμενα, φτιάχνοντας διηγήματα και στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε συλλογικά και νουβέλες-μυθιστορήματα.

«Γράφουμε ιστορίες» απλά, χωρίς πολλές θεωρίες, εργαζόμαστε συλλογικά και δημιουργούμε ο καθένας τη δική του αφήγηση μέσα από την κοινή μας δουλειά.

Το Εργαστήρι βασίζεται σε κάθε μέλος της ομάδας. Δημιουργικά και ισότιμα, με τις διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν, με το διάλογο αλλά και, όταν χρειάζεται, αναδεικνύοντας στο ξεχωριστό στυλ και τον τρόπο γραφής του κάθενός/μιας- γιατί κάθε συγγραφέας έχει το δικό του προσωπικό στυλ και αυτό το σεβόμαστε απόλυτα- προχωράμε ελπίζοντας κάθε χρόνο, μαζεύοντας και την εμπειρία από τα προηγούμενα, να φτιάχνουμε ακόμη καλύτερο Εργαστήρι. Αλλά αυτό πάντα εξαρτάται από εσάς.

Εργαζόμαστε μαζί, ακολουθούμε ένα κοινό δρόμο μαθαίνοντας για την περιπέτεια της γραφής αλλά φυσικά βοηθάμε κάθε συγγραφέα να αναπτύξει τις ιδιαίτερες ικανότητες του, το δικό του στυλ γραφής. Πέρα από τις κοινές ασκήσεις στις συναντήσεις μας, κάθε συγγραφέας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον συντονιστή του Εργαστηρίου και συνεχίζει σε ατομικό επίπεδο την εργασία.

Το Εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 22 βήματα (11 σε κάθε κύκλο).Θα επικοινωνούμε κάθε Δευτέρα με ένα καινούργιο βήμα αλλά η επικοινωνία μας δεν θα σταματάει ποτέ. Στη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχει συνεχής επικοινωνία και τα μέλη της ομάδας εξασκούνται σε ατομικές και συλλογικές ασκήσεις γραφής. Θα υπάρχουν επίσης τέσσερις συναντήσεις των συγγραφέων.

Πρώτος κύκλος : Νοέμβριος – Ιανουάριος / Δεύτερος κύκλος: Φεβρουάριος – Μάιος

Φιλοδοξία μας είναι μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε όλη τη χρονιά να εκδώσουμε ένα τουλάχιστον βιβλίο με συλλογική δουλειά του Εργαστηρίου ή διηγήματα με κοινή θεματική ή ένα συλλογικό μυθιστόρημα. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μικρά και θα αποτελούνται από δέκα μέχρι δεκατέσσερα άτομα, για να μπορούμε να εργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά. Το Εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους χωρίς περιορισμούς, δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, θα γίνει όμως επιλογή με βάση τα βιογραφικά και τα κείμενα που θα στείλετε.

Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων και συγγραφέας. Επιπλέον αυτή τη χρονιά ξεκινάμε και την μύηση στο δύσκολο δρόμο της ποίησης μέ την πολύτιμη βοήθεια της Στέλλας Βλαχογιάννη. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη αφού ως τώρα οι παράξενες μέρες δεν έχουν ασχοληθεί με αυτό το πολύ σημαντικό λογοτεχνικό είδος. «Γράφουμε ιστορίες» λοιπόν και ξεκινάμε τα πρώτα βήματα στην ποίηση, αναζητώντας την ουσία των πραγμάτων, χωρίς πολλές θεωρίες.

Το κόστος συμμετοχής είναι προσιτό σε όλους. Τα έσοδα από το Εργαστήρι προορίζονται για τα έξοδα του γραφείου μας στην Αθήνα.

Σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο του Εργαστηρίου θα δοθεί  βεβαίωση συμμετοχής.

Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει  στις 14 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους, τον Μάιο της επόμενης χρονιάς.   Στο διάστημα των Χριστουγέννων και του Πάσχα υπάρχει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων κάθε φορά.

Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής θα ενημερωθούν για την επιλογή μας και όσοι θα είναι στο Εργαστήρι θα έχουν ως το τέλος του μήνα αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο κάθε βήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα 2831503835, 2831054166 και 6973978315, 6976694974

website: https://strangedaysworkshops.wordpress.com/

Κείμενο και  βιογραφικό σημείωμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  info@paraxenesmeres.gr

ή  strangedaysbooks@gmail.com

  • στη φωτογραφία το εξώφυλλο εργασίας του συλλογικού μας βιβλίου. Ο πίνακας είναι της Δήμητρας Καρούσου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s