Πρώτος διαγωνισμός μυθιστορήματος

στις

διαγωνισμός μυθιστορήματος.JPGπρώτος διαγωνισμός μυθιστορήματος 2016

Οι Παράξενες Μέρες διοργάνωσαν το 2016 τον πρώτο διαγωνισμό μυθιστορήματος με σκοπό μέσα από τις συμμετοχές σας και τα κείμενα που θα διακριθούν να εκδώσουμε τα βιβλία της σειράς Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα για το 2017. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην δεύτερη φάση του, έχουν επιλεγεί δέκα κείμενα τα οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού οι συγγραφείς τους είχαν την δυνατότητα να ξαναδούν και να τα υποβάλουν βελτιωμένα. Οι παράξενες μέρες θα ανακοινώσουν τα κείμενα που θα γίνουν βιβλία μέσα στο 2017 μέχρι το τέλος του χρόνου. Πιο κάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του διαγωνισμού για να μπορεί να πληροφορηθεί κάθε ενδιαφερόμενος πως ακριβώς έγινε ο διαγωνισμός, που είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

 πρώτος διαγωνισμός μυθιστορήματος 2016

Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 20 Ιανουαρίου του 2016 και η πρώτη του φάση λήγει στις 20 Μαίου του 2016.  Από το διαγωνισμό αυτό θα διαλέξουμε τα βιβλία που θα εκδοθούν την επόμενη χρονιά στη σειρά «παράξενες μέρες στην Ελλάδα».

1. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 20 Ιανουαρίου του 2016 και η πρώτη του φάση λήγει στις 20 Μαίου του 2016. Στην φάση αυτή ζητάμε να μας στείλετε τα τρία πρώτα κεφάλαια του μυθιστορήματός σας ή ένα κομμάτι του που να μην ξεπερνά τις 10.000 λέξεις.

Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω γιατί θα ακολουθήσει η επόμενη φάση.

Η επιλογή αυτή βοηθάει εσάς να μας στείλετε ένα κείμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά περισσότερο σας δίνει τη δυνατότητα να το ολοκληρώσετε αργότερα. Το ιδανικό για εμάς στις παράξενες μέρες αλλά και στο eyelands είναι να αρχίσετε τώρα να γράφετε το μυθιστόρημά σας. Έχετε όλο τον καιρό. Η πρώτη φάση κλείνει στις 20 Μαϊου με την επιλογή 20-25 κειμένων που θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου.

2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Στη δεύτερη φάση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχετε τη δυνατότητα όσοι έχετε επιλεγεί να συμπληρώσετε το έργο σας και να το στείλετε ολοκληρωμένο. Εμείς θα επιλέξουμε από ένα μέχρι τρία βιβλία που θα μπουν στο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2017.

Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2016.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Παράξενες Μέρες».

Αυτή είναι και η βασική θεματική του. Μυθιστόρημα που αναφέρεται στη σύγχρονη (όχι υποχρεωτικά ελληνική) πραγματικότητα. Στις παράξενες μέρες που ζούμε. Αυτό άλλωστε είναι και το θέμα που με διάφορους τρόπους επανέρχεται στους διαγωνισμούς μας. Άλλωστε ο τίτλος των εκδόσεών μας δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Ζητάμε λοιπόν μυθιστορήματα που να απεικονίζουν την εποχή μας. Δεν περιορίζουμε την επιλογή σας σε λογοτεχνικό είδος (φαντασίας, ρομαντικό, κοινωνικό, μαγικό ρεαλισμό), εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποτυπωθεί στην αφήγησή σας –και αργότερα στα βιβλία μας- μια εικόνα της εποχής που διανύουμε.

2. Τα μυθιστορήματα στο σύνολό τους πρέπει να ξεπερνούν τις 30.000 λέξεις. Αυτό είναι το κατώτατο όριο για να γίνουν δεκτά –στην τελική τους μορφή.

3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

4. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο στην ελληνική γλώσσα.

5. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μυθιστόρημα. Το κείμενό του δεν θα πρέπει να έχει βραβευθεί ή διακριθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχει εκδοθεί ή να έχει δημοσιευθεί (έστω και ένα τμήμα του) σε βιβλίο ή έντυπο ή να έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

6. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας. Ψευδώνυμα θα γίνονται δεκτά μόνο για την πρώτη φάση. Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων όσοι έχουν προκριθεί θα πρέπει να μας στείλουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό.

Για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει επιβεβαιωτική απάντηση με e-mail.

7. Θεωρούμε  ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.

8. Τα μυθιστορήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στη  διεύθυνση: info@paraxenesmeres.gr

Ή info@eyelands.gr

Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά όχι σε pdf

9. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού.

10. Οι συγγραφείς των βιβλίων που θα επιλέξουμε θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνητικό συνεργασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

– Οι παράξενες μέρες δεν εκδίδουν παιδικά/εφηβικά ή ιστορικά μυθιστορήματα. Επίσης δεν εκδίδουν βιβλία που περιέχουν προπαγανδιστικό, πορνογραφικό, ρατσιστικό περιεχόμενο.

– Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό τα μέλη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «εκδόσεις παράξενες μέρες».

– Όσοι θα συμμετέχουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν το έργο τους σε άλλο εκδοτικό οίκο, για το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.

**

πρώτος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2016 – αποτελέσματα πρώτης φάσης

Οι Εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το eyelands.gr ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του διαγωνισμού μυθιστορήματος.  Επιλέξαμε συνολικά 10 μυθιστορήματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌπως έχουμε εξηγήσει από την αρχή του διαγωνισμού, στη δεύτερη φάση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι συγγραφείς αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το έργο τους και να το στείλουν ολοκληρωμένο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε για κάθε έργο κάποιες προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν τον/την συγγραφέα στην ολοκλήρωσή του, χωρίς αυτές φυσικά να τον δεσμεύουν.
Από τα έργα που θα υποβληθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επιλέξουμε από ένα μέχρι τρία που θα γίνουν βιβλία και θα μπουν στο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2017.
Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2016.
– Όσοι θα συμμετέχουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν το έργο τους σε άλλο εκδοτικό οίκο, για το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.
Τα ονόματα των συγγραφέων και οι τίτλοι των μυθιστορημάτων είναι:
Δημήτρης Φαρής – Το ξύπνημα
Ειρήνη Δερμιτζάκη – Γεννημένος λούζερ
Γιώργος Καϊάφας – Πλατεία
Δημήτρης Νότας – Λευκωματίαση
Βαγγέλης Κατούπης – Σταθμός μετεπιβίβασης
Χρήστος Σουρουλης – Το διαμέρισμα
Απόστολος Λαγαρίας – Η γάτα του Άρνολντ
Ελένη Βερναδάκη – Το μανιφέστο του αίματος
Αλεξία Πατέρα – Τα φαντάσματα του Διαδικτύου
Μαίρη Κανάκη – Είμαι διαφορετικός. Ε, και;

Συγχαίρουμε τους συγγραφείς που διακρίθηκαν αλλά ευχαριστούμε πολύ και τους περισσότερους από εκατό συγγραφείς που μας έστειλαν το έργο τους. Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε τους περιορισμούς (οικονομικούς και άλλους) που δεν μας επιτρέπουν να εκδώσουμε περισσότερα βιβλία, παρόλο που πολλά από τα κείμενα που μας στείλατε μπορούν πιθανότατα να γίνουν εξαιρετικά βιβλία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s